Anda suka blog ni sila *LIKE *terima kasih

Pengenalan Beautiful Bio Aura/Garam Buluh

Saya ingin berkongsi pengalaman tentang satu produk penapis air iaitu Bio Aura Hi-Tech Water System with Nano Technology dan Produk Hebat Garam Buluh(garam premium)yang diperkenalkan oleh seorang rakan. Biasanya salesman kepada jenama lain akan bawa clear folder dan bercakap saje, tapi beliau datang dengan membawa testimoni pesakit beliau dan turut membuat demo dengan menggunakan peralatan seperti penguji klorin, penguji PH dan 500ml air Bio Aura (result pada air Bio Aura adalah pH 8.2 ). Terdapat beberapa perkara yang menarik hati saya untuk memiliki set penapis air ni, iaitu:

Sebelum ini saya ada menggunakan penapis jenama,tapi fungsinya agak berlainan berbanding dengan Bio Aura Hi-Tech Water System with Nano Technology. Melihat kelebihan pada Bio Aura ni terdetik di hati saya ingin memilikinya satu di rumah.. memandang pada masa itu anak saya yg sulung mengalami masalah batuk jika dia meminum minuman sejuk... di samping itu banyak juga rakan yang mempunyai penyakit mengakui kelebihan air bio aura dan Garam Buluh ini boleh merawat pelbagai penyakit yang BAKAL anda SAKSIKAN di POST-POST BLOG saya ini..

Pesanan saya kepada rakan-rakan di luar sana GUNA dan BERTUKARLAH kepada penapis Bio Aura walaupun anda sudah pun ada penapis air jenama lain di rumah,dan BERTUKARLAH kepada GARAM BULUH PREMIUM demi untuk KESIHATAN KELUARGA ANDA!!..

Tuesday, 5 June 2012

RAHSIA & KEUNIKAN GARAM BULUH



Diketahui umum bahawa Garam Buluh dihasilkam melalui pembakaran buluh. Ia dapat membantu merawat masalah ketidakhadaman dengan mengambil sesudu garam buluh dan diletakkan ke dalam mulut. Ini dapat meningkatkan fungsi sistem penghadaman kita. Selain itu, ianya juga dapat digunakan untuk mencuci luka dan mata bagi meningkatkan tahap penglihatan.

Dalam deria rasa lidah manusia, masin merupakan rasa terpenting. Dengan itu, kentang goreng, makanan yang diawet, cip kentang, sos, kicap dan lain-lain diletakkan garam supaya ianya menjadi lebih enak selain tahan lama.

Namun demikian, kebanyakkan penyakit dewasa ini berpunca daripada pengambilan garam yang berlebihan maka kita perlu mengawal cara pemakanan kita. Ini adalah disebabkan garam yang digunakan di pasaran merupakan garam buatan yang kita memang sedari, amat merbahaya. Selain daripada tabiat pemakanan dan kekurangan senaman, punca utama penyakit adalah disebabkan oleh garam yang dimakan.

Garam, contohnya yang digunakan di negara Jepun, Amerika tidak ketinggalan Malaysia adalah garam buatan yang mempunyai kandungan Zink yang kurang. Zink adalah bertujuan untuk meningkatkan fungsi insulin.

Di Amerika, 1 daripada 3 orang rakyatnya adalah pengidap DIABETES !
Apakah dengan menukar pengambilan garam daripada garam buatan kepada garam buluh dapat mencegah pelbagai penyakit yang merbahaya dewasa ini ?

Garam buluh mempunyai kesan yang berbeza berdasarkan cara pemprosesan dan tempat ianya diproses.

Dengan itu, harapan kita dapat direalisasikan dengan Garam Buluh.


Ketika sukan olimpik Seoul 1988 di Korea, garam buluh digunakan secara meluas dalam masakan yang dibekalkan kepada semua peserta, pegawai dan pengunjung.


Sambutan yang diterima amatlah menggalakkan. Semua hotel bertaraf mewah telah menggantikan garam buatan kepada garam buluh walaupun berlakunya peningkatan kos.


Adakah anda berani menjimatkan wang yang sedikit demi meningkatkan risiko kesihatan anda terhadap penyakit-penyakit?

Semua orang perlukan kesihatan dan bukanlah kesakitan.Semenjak akhir-akhir ini garam buluh telah mula mendapat sambutan yang baik. Namun begitu. Makanan yang dijual di pasaran masih lagi menggunakan garam buatan. Oleh itu hendaklah kita mempastikan hanya makanan yang dicampurkan garam buluh sahaja sesuai untuk kita nikmati.

Garam buluh merupakan sejenis bahan makanan tradisional cukup bermanfaat dan telah diamalkan semenjak ribuan tahun lampau oleh negara Korea.


call/sms saya untuk pembelian/penjelasan lanjut :
012-5527541 / 019-5938733
yaniey/anuar

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...